Parc del Manso Calders
Montornès del Vallès

Manso Calders, Avinguda de Barcelona, 2 . 08170 - Montornès del Vallès

Ajuntament de Montornès Av. Llibertat, 2, 08170 - Montornès del Vallès
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. / Ajuntament de Montornès del Vallès

Espai de terreny obert, delimitat per arbres i destinat a l'esbarjo. Del conjunt arbori en destaca el gran port dels arbres amb exemplars que poden arribar a tenir trenta metres d'alçada. Aquests arbres són cedres i xiprers. Es tracta d'un jardí de tipus anglès, amb molt espai entre els arbres que no segueixen una ordenació fixa, amb l'excepció de l'avinguda d'accés a la casa, en la qual hi ha plàtans d'ombra. Tot i que no és un espai tancat, hi ha una porta de pedra, amb una indicació de ceràmica amb el nom del mas.

És un dels dos parcs de més tradició a Montornès. Es va plantar com a jardí particular cap als anys 20 del s. XX, quan Maties Muntades va comprar la finca. Posteriorment l'Ajuntament va adquirir el manso Calders i el jardí va esdevenir parc públic.

ALCAIDE, M.; GENÉ, M. ; GUANYABENS, N. (2009). Montornès a la vista. Elements per a la descoberta del patrimoni cultural i natural de Montornès del Vallès. Ajuntament de de Montornès del Vallès. BELTRAN I ALCALDE, Xavier (1985) Conèixer Montornès. Granollers: Ajuntament de Montornès del Vallès.