Palmera de Can Villà
Vilassar de Dalt

Carrer Mare de Déu del Carme, 52

Espècimen botànic
    Regular
    Actualment presenta un rebrot de fulla característic de les palmeres tractades contra l'escarabat morrut. Les palmeres atacades per aquesta plaga no acostumen a sobreviure.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    001205300DF49F0001BE
    Jordi Montlló Bolart

Espècimen de washingtònia robusta que s'alça en solitari, perfectament erecte amb la copa malmesa per l'atac de l'escarabat morrut (Rhynchophorus ferrugineus). L'alçada es troba compresa entre els 8 i 9 metres, amb un volt de canó de 48 cm i un volt de soca de 58 cm. Presenta un estípit fort i recte. L'arbre sà manté a sobre durant molt de temps les fulles que es van assecant. Les fulles són de color verd grisós, palmades formant grans ventalls, amb un limbre de fins a 2 metres de diàmetre. La floració es produeix a la primavera, amb flors blanques agrupades en inflorescències que pengen. El fruit, ovoide i de color negrós, madura a la tardor i mesura uns 6 mm de diàmetre. Aquesta palmera resisteix molt bé al fred.

Està plantada al costat del safareig de la casa, a la façana orientada al nord-est.

La Washingtònia és un gènere de palmeres originària del sud-oest dels Estats Units i nord-oest de Mèxic. Els indígenes nord-americans collien el fruit com a aliment secundari. A Mèxic també se la coneix amb el nom de Petticoatpal, que significa palmera amb enagos, degut a l' aspecte que adquireixen les seves fulles quan moren.

IBÀÑEZ, Toni (2008). Catosfera. Ciberdietaris, 04 - 05 - 06. Pàg. 156. Ed. Universitat Illes Balears.
    PARÉS, Eduard (2006). Arbres Monumentals de Catalunya. 18 anys des de la primera protecció. Ponència de la 2a trobada d'Arbres Monumentals i Singulars. Alcalà d'Henares, 19 – 21 de 2005. Ed. Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient i Habitatge. Direcció General de Medi Natural. Barcelona.
    PHILIPS, Roger (19899. Los Arboles. Editorial Blume, S.A. Barcelona.