Palmera del casal Piferrer
Vilassar de Dalt

Carrer Vilardosa, 44

Espècimen botànic
    Bo
    Aquesta espècie necessita una exposició directe al sol. Aquest fet i el poc espai que té per a desenvolupar-se fan que no creixi en condicions òptimes.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Ajuntament de Vilassar de Dalt (Pl. de la Vila, 1 - 08339)
    Jordi Montlló Bolart

Palmera del gènere Washingtònia i espècie W. robusta plantada com a ornamental al pati d'entrada del casal Piferrer, a mà esquerra, en una petita jardinera feta de maons i amb el terra completament cobert per l'heura. Mesura uns quatre metres i mig d'alçada per uns 45 de diàmetre mig. La forma de les seves fulles recorden a un vano i la forma dels fruits són esfèrics, de 0,5 cm de diàmetre i de color negrós . El pecíol mesura tot just un metre. La inflorescència acostuma ser molt llarga, podent arribar en exemplars grans fins a 3 m de llarg, amb nombroses flors de colors rosat a taronja pàl·lid.

La Washingtònia és un gènere de palmeres originària del sud-oest dels Estats Units i nord-oest de Mèxic. Els indígenes nord-americans collien el fruit com a aliment secundari. A Mèxic també se la coneix amb el nom de Petticoatpal, que significa palmera amb enagos, degut a l' aspecte que adquireixen les seves fulles quan moren.

IBÀÑEZ, Toni (2008). Catosfera. Ciberdietaris, 04 - 05 - 06. Pàg. 156. Ed. Universitat Illes Balears.
    PARÉS, Eduard (2006). Arbres Monumentals de Catalunya. 18 anys des de la primera protecció. Ponència de la 2a trobada d'Arbres Monumentals i Singulars. Alcalà d'Henares, 19 – 21 de 2005. Ed. Generalitat de Catalunya. Departament de Medi Ambient i Habitatge. Direcció General de Medi Natural. Barcelona.
    PHILIPS, Roger (19899. Los Arboles. Editorial Blume, S.A. Barcelona.