Pallissa del Pla del Sèbio
Veciana

La Rubiola
    al costat de la Crta. BV-1001, en el PK 12+800

abandonada i amb la coberta ensorrada
    Jordi Montlló Bolart

Barraca situada damunt un petit turonet rocós que s'aixeca enmig d'un camp plantat de blat. És de planta quadrangular amb la coberta, actualment ensorrada, a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. El que si es conserva és alguna biga de fusta. Les parets són de pedra seca, amb carreus força regulars, fonamentats damunt la roca, que ha estat en part rebaixada per igualar el sòl. També es conserven algunes llindes de fusta de portes i una menjadora pel bestiar emprat per treballar els camps que va de pany a pany de paret.
    Era una barraca de dimensions considerables i a l'interior està compartimentada.

Aquest tipus de construccions és força freqüent servia per aixoplugar-se de les inclemències del temps, tant per pagesos com pel bestiar.