Pallissa de la Rectoria de Sant Martí de Capolat
Capolat

Zona de Capolat, Sant Martí de Capolat.
    A pocs metres al nord-oest de la Rectoria de Sant Martí de Capolat.

Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Edifici de planta rectangular format per dos nivells, planta baixa i primera planta. El carener està orientat de nord-oest a sud-est i la façana principal està oberta al sud-est. Per la banda nord-est està adossada a un marge, de manera que el mur d’aquest extrem està construït des de la primera planta.

Els murs de la planta baixa són de paredat format per pedres irregulars de diverses mides lligades amb fang i cantoneres de pedra picada en els pilars que defineixen la façana principal. Les dues finestres d’aquesta planta estan emmarcades amb maó massís.

La coberta és a dos vessants, les careneres són suportades des del mur posterior al pilar central i d’aquest al del mig de la façana; cavalls perpendiculars al carener, corretges paral·leles a l’eix i, a sobre, llates per canal i teules.

La pallissa, abans en mal estat de conservació, ha estat rehabilitada i actualment és un habitatge.