Estructura propera a Sant Martí de Capolat
Capolat

Zona de Capolat, proper a Sant Martí de Capolat.
    Situat al costat sud de la pista que porta a l’església de Sant Martí, a uns 125 m d’aquesta.

Només es preserva part de l'estructura.
    Rosa Soler Acedo - Societat d'Arqueologia del Berguedà.

Estructura de planta rectangular (17 m x 7 m) construïda amb murs de pedra seca fets amb grans blocs de conglomerat amb alguna pedra de menor mesura que conformen un perfil atalussat. El fet d’estar construït en un pendent provoca que el mur meridional tingui una alçada i una robustesa superior a la resta, el mur nord està molt arrasat. A l'extrem est del mur nord hi ha adossada una petita construcció de 2,5 m x 2,5 m, també feta amb pedra seca però amb peces de mida menor.

Informacions orals indiquen que aquest espai fou emprat temporalment com a cementiri de Sant Martí de Capolat mentre s’arranjava el que està situat a la banda nord de l’església.