Pallissa de la casa Rossinyol
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera de Sant Llorenç cal agafar el trencant de Coforb, davant de ca l’Alen, sota l’església de Sant Martí es trobava la masia de Rossinyol, avui derruïda. Al costat d'on era la masia de Rossinyol, hi trobem la pallissa.
    Emplaçament
    La pallisa es troba situada en el cap de l’ampla carena on està situada l’església de Sant Martí, lleugerament elevada sobre les terres de conreu de la vall de Coforb.
    980

42.0906
    1.79274
    400159
    4660541
    08045 - 45
    Dolent
    L'estat d'abandonament en el que es troba va fer que a la dècada del 2000 el sostre col·lapsés. Avui dia, es mantenen les parets de la pallissa. La vegetació està cobrint llur pallissa.
    001600600DG06A0001TA
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Es tracta d'una gran pallisa de planta trapezoïdal, adossasa a un marge que permetia l'accés a peu pla en els dos nivells en que estava dividida. La teulada era a dues vessants. Els murs d'aquesta son de pedra sorrenca sense treballar i mostren un gruix d'uns 50 cm.

Aquestes restes de la pallissa, formaven part de la masia de Rossinyol, avui dia derruïda, tot i que es conserva l'era enrajolada.