Cal Déu
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera de Berga a Sant Llorenç cal agafar el trencant de la Serreta, a l’alçada de la Coma cal seguir una pista forestal, a la dreta, que porta a la Closa. Abans de creuar el torrent de Coll de Jou cal seguir la pista que, a la dreta, s’enfila cap a Cortics, a pocs metres de l’encreuament es troben les runes de l’edifici.
    Està situada al peu d'una explanada rocosa, en el vessant esquerre de la riera de coll de Jou.

42.08598
    1.77629
    398791
    4660047
    08045 - 44
    Dolent
    Actualment està enrunat i només s'observen algunes de les pedres que formaven els murs de l'edifici.
    08044A004000280000ST
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Es tracta d'un edifici de planta rectangular, en el que no s’aprecien restes de compartimentació ni de suport. El seu estat és una ruïna. L’edifici només conserva el sòcol dels murs perimetrals.

Els murs tenen uns 50 cm d'amplada i fets amb blocs de pedra sense treballar, units amb fang. La poca potència dels murs ens indica amb força probabilitat que les pedres del mur han estat extretes per tal de reaprofitar-les en altres indrets. La minsa presència de fragments de teula àrab ens indica que la coberta era d'aquest element.

Les notícies històriques ens informen que el segle XIX estava habitada. La presència d'una pedrera en el mateix indret ens fa pensar que es tracta de la casa on residia el picapedrer.

CASACUBERTA, A., CUNILL, J., SÁNCHEZ, J. (2022) Història dels masos del Municipi de Capolat. Inèdit.