Pallissa de Guiteres
Sobremunt

Sector sud del terme municipal
    A 5600 metres per pista forestal de la carretera BV. 4601, punt quilomètric 18'460.

Jordi Compte i Marta Homs

La pallissa de Guiteres està situada uns metres al sud-oest de Guiteres, en la part interior d'un pronunciat meandre que forma la riera de Sorreigs.
    Es tracta d'una pallissa de mitjanes dimensions i dos nivells, bastida una part amb murs de maçoneria de pedra i la resta amb obra vista, amb carreus treballats delimitant les cantonades. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
    La façana principal, orientada a l'est, conté al nivell inferior una porta amb brancals de pedra treballada i llinda de fusta. El nivell superior, bastit parcialment amb obra vista, queda obert amb dues grans obertures separades per un pilar central d'obra vista.
    La façana nord mostra dues parts diferenciades, a la dreta no hi ha cap obertura i a l'esquerra, un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta al nivell inferior i una gran obertura emmarcada amb maó al superior.
    La façana oest no conté cap obertura al nivell inferior, quedant el nivell superior tancat amb un mur d'obra vista amb petites obertures entre maons.
    La façana sud compta només amb el nivell superior a causa de l'aflorament rocós sobre el que s'assenta la pallissa, i conté únicament una porta emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta.