Pallissa de Conjunta
Sobremunt

Sector nord-est del terme municipal
    A 2300 metres per pista forestal de la carretera BV. 4607, punt quilomètric 0'700.

Presenta la teulada vella amb bigues i llates de fusta.
    Jordi Compte i Marta Homs

La pallissa de Conjunta està situada uns metres a l'oest de la masia de Conjunta, en una zona de forts desnivells de la carena de Conjunta.
    Es tracta d'una pallissa de grans dimensions, bastida en una petita terrassa entre dos marges rocosos amb murs de contenció de maçoneria de pedra gran. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra amb carreus treballats delimitant les cantonades, consta de dos nivells i està coronada amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal, orientada al sud, conté al nivell inferior dos portals i dues finestres, totes quatre obertures emmarcades amb pedra treballada i llinda de fusta. Al nivell superior hi ha dues grans obertures que ocupen una part important de l'ample de la façana, quedant separades per un pilar central bastit amb pedra treballada. A l'extrem dret hi ha una finestra emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta.
    La façana oest no conté obertures.
    La façana nord sobresurt només lleugerament a causa del desnivell sobre el que s'assenta la masia. Conté únicament un portal d'arc rebaixat emmarcat amb brancals de pedra treballada i arc de maó, que dóna accés a la part alta del nivell superior de la pallissa.
    La façana oest té davant un pati tancat, delimitat a l'est per la masia de Conjunta i al nord per un fort pendent, solucionat amb un mur de contenció de maçoneria de pedra per on creuen unes escales també de pedra que comuniquen els dos nivells. Pròpiament a la façana hi ha un gran portal emmarcat amb pedra treballada, sobre el que hi ha un carreu integrat al mur amb un relleu circular en el que hi ha inscrit "R.F. 1934". Al nivell superior i a l'extrem dret hi ha una porta emmarcada amb pedra treballada i llinda de fusta, a la que s'accedeix a través d'un replà que formen les escales de pedra.