Pallissa de Cal Malloat
Veciana

Segur
    A 220 metres a ponent del Puig del Ram

abandonada des de fa força temps, no conserva la teulada.
    Jordi Montlló Bolart

Construcció aïllada als quatre vents, aixecada a l'extrem d'una feixa, prop de l'església de la Mare de Déu del Puig del Ram. És un edifici de planta rectangular, que consta de planta baixa, i una pallissa auxiliar aprofitant l'orografia del terreny, destinada a preservar el bestiar, eines i la palla o farratge. La coberta està ensorrada i era de teules àrabs, a un sol vessant amb bigues i travessers de fusta. La façana principal està orientada a migdia. Els paraments alternen la pedra regular i ben col·locada amb trams més irregulars, integrant-se perfectament en el paisatge. Damunt de la porta té un arc de descàrrega. A l'interior conserva dos pilars de pedra de secció quadrada que servien per sustentar la coberta. El conjunt de l'edifici està aixecat damunt de la roca.

Les pallisses, com els coberts i alguns corrals o barraques formen part del paisatge agrícola d'aquest territori i aquest tipus de construccions mantenen uns formats inalterables al llarg del segles, mantenint la seva integració en el paisatge.