Padró de Santa Magdalena Vilafranca del Penedès

Alt Penedès
Carrer de Santa Magdalena, s/n

Coordenades:

41.35052
1.70073
391309
4578484
08305-69
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Modern
XVI
Bo
Legal
Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
Si:IPA 4998
Fàcil
Ornamental
Pública
Ajuntament de Vilafranca del Penedès (C. de la Cort, 14).
Jordi Montlló Bolart

Pedró format d'una columna prismàtica de secció octogonal dividida en dos trams de radi decreixent sobre una base de planta quadrada amb les arestes tallades. El coronament és troncopiramidal amb una creu metàl·lica.
Està col·locat sobre una plataforma quadrada amb dos esglaons.
Té una capella refosa en una cara amb coronament treballat i escut. A l'interior hi ha un plafó de rajoles de ceràmica amb la representació de Santa Magdalena.

Durant un temps havia estat al patí del Vinseum.

La primera documentació coneguda que en fa referència data del segle XVI. Ha estat en diferents indrets abans de l'actual ubicació i va prendre el nom per la proximitat de la desapareguda capella consagrada a Santa Magdalena. Les rajoles de ceràmica afegides es van col·locar recordant aquesta antiga capella.

BENACH i TORRENTS, Manuel (1977). "Els vilafranquins del segle XX", dins Notes per a la història local. Edició de l'autor.
ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.