Padró de Santa Magdalena Vilafranca del Penedès

  Alt Penedès
  Carrer de Santa Magdalena, s/n

  Coordenades:

  41.35052
  1.70073
  391309
  4578484
  08305-69
  Patrimoni immoble
  Element arquitectònic
  Modern
  XVI
  Bo
  Legal
  Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
  Si:IPA 4998
  Fàcil
  Ornamental
  Pública
  Ajuntament de Vilafranca del Penedès (C. de la Cort, 14).
  Jordi Montlló Bolart

  Pedró format d'una columna prismàtica de secció octogonal dividida en dos trams de radi decreixent sobre una base de planta quadrada amb les arestes tallades. El coronament és troncopiramidal amb una creu metàl·lica.
  Està col·locat sobre una plataforma quadrada amb dos esglaons.
  Té una capella refosa en una cara amb coronament treballat i escut. A l'interior hi ha un plafó de rajoles de ceràmica amb la representació de Santa Magdalena.

  Durant un temps havia estat al patí del Vinseum.

  La primera documentació coneguda que en fa referència data del segle XVI. Ha estat en diferents indrets abans de l'actual ubicació i va prendre el nom per la proximitat de la desapareguda capella consagrada a Santa Magdalena. Les rajoles de ceràmica afegides es van col·locar recordant aquesta antiga capella.

  BENACH i TORRENTS, Manuel (1977). "Els vilafranquins del segle XX", dins Notes per a la història local. Edició de l'autor.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
  ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.