Novenari
Malla

Malla

XIX-XXI
    Ajuntament de Malla. Carrer de les Afores, s/n. 08519
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El novenari és un costum en què es dediquen pregàries a les ànimes del purgatori. Es practica durant el mes de novembre, en què durant dues setmanes se celebren dues conferències setmanals que tracten de temes de fe, ètica i religió. L'últim diumenge del mes es fa la cloenda del novenari amb la tradicional rifa de l'oca, seguida dels balls amb el bestiari popular.

El costum del Novenari de les ànimes va ser promogut per Mn. Pare Claret l'any 1857. Originalment, durant nou dies del mes de novembre es feia una predicació col·lectiva per salvar les ànimes del purgatori. L'últim diumenge del mes es feia la tradicional rifa de l'oca. A partir de l'any 1970, els nou dies de pregària van canviar-se per dos dies setmanes de conferències de temàtica religiosa. L'any 2011 es van celebrar els 154 anys de l'inici d'aquesta tradició a Malla.