Fons documental de l'Arxiu parroquial de Malla
Malla

XII-XX
    Legal i física
    Bisbat de Vic. C. Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

A l'Arxiu Episcopal de Vic s'hi conserva la documentació generada des de la parròquia de Sant Vicenç de Malla des de l'època medieval fins a l'actualitat. Concretament, hi trobem els llibres sacramentals, d'administració i llibres notarials, que inclouen baptismes, confirmacions, matrimonis, defuncions, aniversaris i celebracions, visites pastorals, comptes i factures, correspondència, confraries, manuals notarials, capítols matrimonials, testaments, etc. Entre la documentació més antiga destaca un pergamí del segle XII, tot i que la majoria dels documents daten entre el segle XV i XVIII. Estan escrits en llatí i català.

L'Arxiu Episcopal de Vic aplega la documentació generada pel Bisbat de Vic des de finals del segle IX. Conté els fons documentals de l'Arxiu Capitular, de la Mensa Episcopal i de Cúria Fumada, unificats després de la Guerra Civil pel Dr. Eduard Junyent. Des d'aleshores hi han ingressat nous fons documentals, com són les sèries d'arxius parroquials d'algunes parròquies del Bisbat de Vic, o el de la Pietat de Vic.