La Rifa de l'Oca
Malla

Plaça de l'església de Sant Vicenç

Ajuntament de Malla. Carrer de les Afores, s/n. 08519
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La rifa de l'Oca és una celebració tradicional de Malla que es fa en el context de la cloenda del novenari, el darrer diumenge del mes de novembre. A la sortida de missa, els voluntaris del Consell de Pastoral rifen una oca entre els participants. Tot seguit, a la mateixa plaça de l'església, s'interpreta el ball de l'oca i després de les animetes, acompanyats de música tradicional. La festivitat es complementa amb una exposició d'oques i parades amb productes locals.

La rifa de l'oca fa més de 150 anys que es celebra a Malla. Tot i que als anys 70 del segle XX es van introduir modificacions en la pràctica del novenari, la rifa de l'oca s'ha mantingut inalterable. Els balls que es fan a continuació van ser introduïts fa pocs anys.