Muntanya de Montalt
Dosrius

Muntanya de Montalt - Veïnat de Rimbles - Zona de Canyamars
    Al cim del turó del Montalt i a les seves vessants

Neolític
    Cobert per l'abundant vegetació que caracteritza la zona.
    Adriana Geladó Prat

Jaciment arqueològic situat al cim de la muntanya del Montalt, en una zona de bosc i matolls amb afloraments de roca natural. Fou documentat arran d'una notícia de J.M. Pons Guri (1938), que assegurava que a la vessant sud-est del Montalt (terme municipal d'Arenys de Munt) hi varen aparèixer unes destrals d'època neolítica. Posteriorment, l'any 1952 l'arqueòleg Marià Ribas va mencionar la troballa de restes ceràmiques romanes escampades a la muntanya del Montalt. Així doncs es va plantejar la possible presència d'un poblat ibèric situat al cim del Montalt. No s'ha trobat cap resta arqueològica relacionada amb aquest possible poblat ni amb les destarls anteriorment mencionades.

Segons l'Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya (CCAA), la cronologia del jaciment en és desconeguda. L'element està inclòs dins dels límits del Parc del Montnegre i el Corredor.

Ni l'any 1987, durant l'elaboració de la Carta Arquelògica del Maresme, ni tampoc l'any 2008, en la revisió de la mateixa, es va poder localitzar cap dada ni resta arqueològica relacionada amb les notícies que es tenien.

ALSINA, N.; CALONGE, R.; CUSPINERA, L.; JUBANY, M.A.; LACUESTA, R. (2005). Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius. [Barcelona: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Dosrius], Núm. Ref.: I.JA.02/258. ARTIGAS I TORRENT, Marta; BARTOLÓ I ARNÓ, M. Dolors; ROCA I CLOPÉS, Laura; VILARÓ I MAJÓ, Gemma (1997). Carta arqueològica: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d'Estrac i Sant Iscle de Vallalta. Arenys de Munt: Ajuntament d'Arenys de Munt, Col·lectiu pel Museu-Arxiu d'Arenys de Munt, p. 19, 35. PONS GURI, J.M. (1938). "Notes per a l'arqueologia del Maresme". Butlletí de l'Associació Excursionista de Catalunya, 48, p. 42-43. RIBAS I BERTRAN, Marià (1952). El poblament d'Ilduro. Estudi arqueològic i topogràfic des dels temps prehistòrics fins a la destrucció d'Iluro. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, p. 20, 96.