Castell de Dosrius
Dosrius

Turó del castell de Dosrius - Veïnat del Far - Zona del Far
    Al nord-oest del nucli urbà de Dosrius, damunt de la urbanització del Castell

XI-XII
    Cobert per l'abundant vegetació que caracteritza la zona.
    Adriana Geladó Prat

Jaciment arqueològic documentat per l'existència de les restes del castell medieval de Dosrius. Tot i això, l'arqueòleg Serra Ràfols recollia la notícia que havien estat assenyalades restes de construccions ibèriques, sense més concrecions (Serra Ràfols, 1942: 97). Posteriorment, l'arqueòleg Marià Ribas feia referència a un extens poblat ibèric prop del castell, on hi abundava la ceràmica "i alguna cova semblant a les de Burriac" (Ribas, 1952: 49).

Cronològicament, el jaciment s'adscriu dins del període Medieval, entre els segles XI-XII.

Ni l'any 1987, durant l'elaboració de la Carta Arquelògica del Maresme, ni tampoc l'any 2008, en la revisió de la mateixa, es va poder localitzar cap dada ni resta arqueològica relacionada amb el període ibèric. No obstant, es van documentar les restes del castell i altres estructures associades, que serien del mateix període cronològic. Tots aquests elements estan dispersats per la vessant meridional del turó.

ALSINA I BOIX, Neus; JUBANY I PINÓS, M. Àngels (1988). "Apunts per a la història de Dosrius. La prehistòria i la història antiga". El Comú, núm. 4, p. 10, 11. RIBAS I BERTRAN, Marià (1952). El poblament d'Ilduro. Estudi arqueològic i topogràfic des dels temps prehistòrics fins a la destrucció d'Iluro. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, p. 49. SERRA RÀFOLS, Josep de C. (1942). "El poblamiento de la Maresma o Costa de Levante en la época anterromana". Ampurias, 4, p. 97.