Monument Olímpic
Sant Adrià de Besòs

Sant Joan Baptista - Carrer Olímpic s/n

Taller Mecànic C. Sola
    Club de Tennis de Sant Adrià de Besòs (Carrer Olímpic s/n- Sant Adrià de Besòs)
    Equip de treball de l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde" (ASAB)

Monument dedicat a l'olimpisme ubicat a les instal·lacions del Club de Tennis de Sant Adrià de Besòs. Esta constituït per dues barres de ferro en forma de "V". A la part superior hi trobem les cinc anelles olímpiques. A mitja alçada trobem dues plaques: una primera rectangular, on es pot llegir "Contamos contigo. Sant Adrià de Besòs 16 de Maig de 1968"; i, una segona, sota la qual, de forma quadrada i sota unes anelles olímpiques, posa: "En record dels jocs de la XXV olimpíada celebrada a Barcelona. Essent president del COI l'excm. Sr Joan A. Samaranch medalla d'or de l'il·lustríssim Ajunt. de Sant Adrià de Besòs. Setembre 1992".

El Club de Tennis de Sant Adrià de Besòs va ser fundat el 1971 per un grup de veïns amb interès en aquest esport. Tot i així, la seva història es remunta fins l'any 1953 quan un primer grup d'amics aficionats al tennis es reuneix per organitzar un equip. Després de que les instal·lacions patissin les conseqüències d'un parell de besossades -riuades del Besòs-, és el 1971 quan l'organització es constitueix com a club legalment. La història del monument té per protagonista l'amistat entre el primer president del Club, Miquel Sala i Badia, i Juan Antonio Samaranch. A causa del fort lligam que aquest mantenia amb el Club, aquest últim va decidir homenatjar-lo amb aquesta escultura als jardins de la seva seu. Posteriorment, durant les olimpíades del 1992, i tenint en compte que el senyor Samaranch era el president del Comitè Olímpic Internacional, s'afegí a l'escultura la placa quadrada sota la primera.

ASAB. UI. 406, exp. 150 ASAB Hemeroteca UI. 16.