Monument en homenatge a Dani Jarque
Sant Adrià de Besòs

XXI
    Marta Solsona
    Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona (Ctra. De Mataró, 76-122 - Sant Adrià de Besòs).
    Equip de treball de l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde" (ASAB)

Escultura de bronze a mida real del jugador de futbol del Real Club Esportiu de l'Espanyol, Dani Jarque. El jugador està en posició de xutar la pilota amb la cama dreta i té el braç esquerre estès. L'escultura reposa sobre un pedestal de ciment. La figura simula el jugador en moviment durant un partit, el qual porta el dorsal número 21 i el braçalet de capità de l'equip. En el pedestal hi ha dues plaques, on es pot llegir: "Escultura donada pel seu representant i amic" Màgic Díaz. A l'altra: "En record de DANI JARQUE i GONZÁLEZ, 1/1/1983, 8/8/2009. Per tots els valors que ens va transmetre el nostre capità com a futbolista i persona". Va ser inaugurada el 21 de gener de 2012.

Es tracta d'una còpia de l'escultura que hi ha l'accés número 21 de l'estadi de Cornellà - El Prat.

La Ciutat Esportiva Dani Jarque és un centre esportiu del Real Club Esportiu de l'Espanyol. Està situada a Sant Adrià de Besòs, delimitant a Barcelona, entre el carrer Guipúscoa, la carretera de Mataró i les vies del ferrocarril. La inauguració de les instal·lacions esportives es van fer l'any 2001 amb el nom de Ciutat Esportiva del R. C. D. Español. El 21 de gener del 2012, amb motiu de la mort de futbolista Dani Jarque, l'equip de futbol va organitzar un acte commemoratiu recordant l'excapità de l'equip. Ramon Condal, que fou el president en aquells moments de l'Espanyol, va anunciar que el centre esportiu s'anomenaria des d'aleshores Ciutat Esportiva Dani Jarque, juntament amb la inauguració d'una escultura de bronze del jugador, situada en l'accés número 21 de l'estadi. Una còpia d'aquella escultura s'instal·laria a la ciutat esportiva.