Monument a la Mare
Sant Vicenç de Castellet

Es troba al peu del carrer Eduardo Peña, sota Sant Joan de Dalt.

XXI
    Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, Plaça de l'Ajuntament, 10. 08295 SANT VICENÇ DE CASTELLET
    María del Agua Cortés Elía

El monument a la mare és un conjunt escultòric format per un mur de pedra calcària de Sant Vicenç que té forma arquejada i en disminució de dreta a esquerra; una escultura en pedra d'una mare assentada amb un nen a la falda, i la base de l'escultura que fa les funcions de petit estany d'aigua que brolla d'uns sortidors. Al costat del monument es va instal·lar una font en un bloc de pedra arenisca de Sant Vicenç donat per Ramon Magem. Hi ha dues inscripcions, una davant la imatge a la banda esquerra en una placa de pedra calcària: "La mare és la que comprèn, és la que sap com fer-te somriure, quan ets gran i quan ets nen, ella sap com fer-te viure. La mare sap com inspirar-te, ella sap el que t'agrada, el que volies, la mare sap estimar-te i ajudar-te quan més ho necessites". Sobre el mur de pedra darrera la imatge hi ha una placa metàl·lica amb la forma d'una paleta de pintor: "Monument a la mare. Promogut per l'A. Artística S. V. Essent la presidenta E. Santiago amb la col·laboració de santvicentins i organismes oficials. 5-5-2002".

El monument es va fer en commemoració a la figura de la mare i va ser promogut per l'Associació Artística de Sant Vicenç de Castellet l'any 2002. Es celebra la festa a la mare del primer diumenge de maig de cada any.

Breny 277, abril 2002. Inauguració del monument a la mare.