Monument a Joan Masats
Castellbell i el Vilar

Plaça de Joan Masats

Ajuntament (C. de Joaquim Borràs, 40 - 08296 Castellbell i el Vilar)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Monument ubicat a la Plaça de Joan Masats, a l'entrada mateix del veïnat de Sant Cristòfol. Es tracta d'un monòlit de pedra dedicat a l'historiador Joan Masats i Llover. A la part superior hi ha una inscripció gravada en lletres majúscules que diu: "EL POBLE DE / CASTELLBELL I EL VILAR / a / JOAN MASATS I LLOVER / FILL PREDILECTE I HISTORIADOR / DEL NOSTRE MUNICIPI / 6 D'OCTUBRE DE 1996".
    Al dessota mateix, un forat d'uns 3 centímetres de diàmetre que correspon a la instal·lació d'una aixeta per emprar-ho com a font. Sembla no haver servit mai, malgrat al terra hi ha la reixa de desaigua.
    Per sota, quatre rajols amb el nom de la plaça dedicada a Joan Masats"PLAÇA DE JOAN MASATS" (color marró) , una Senyera ondulant (amb els colors propis groc i vermell) i a mà dreta, "AJUNTAMENT DE CASTELLBELL I EL VILAR / 6 D'OCTUBRE 1996" (en color blau) amb la signatura del ceramista Senàn Ventura.

La plaça on està ubicada el monòlit està enrajolada, amb arbres i bancs per seure.