Monument a mossèn Joan Farràs
Castellbell i el Vilar

  Bages
  Sant Cristòfol de Castellbell
  348

  Coordenades:

  41.63888
  1.81871
  401616
  4610357
  Número de fitxa
  08053 - 172
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1985
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Simbòlic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament (C. de Joaquim Borràs, 40 - 08296 Castellbell i el Vilar)
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  Monument dedicat a Mn. Joan Farràs i Tort, ubicat a la plaça del darrera de la casa de l'Ermità. S'hi accedeix des del jardí mateix de la casa i també des de l'interior del cementiri. Unes escales de pedra travessen l' espai enjardinat, sense enrajolar a través un sender de lloses de pedra que menen directament a un monòlit de pedra. Mesura 2 metres d'alçada per 0,78 metres de costat, per 0,80 metres d'amplada màxima.
  A la part frontal s'hi ha collat una placa de marbre gris on s'hi ha gravat el següent:
  "PLAÇA DE MN. JOAN FARRÀS I TORT. AMIC MEU: SI VOLS AMOR, / NO ET TANQUIS A CASA / AMB LA TEVA TRISTESA EGOISTA I AVARA. / SURT A FORA A CREMAR EL TEU RANCOR. / SENTIRÀS UNA JOIA MOLT RARA: / SENTIRAS UNA SET QUE T'APAGA LA SET / I UN VENT FRED / QUE T'ESCALFA LA CARA. / (MN. NOAN FARRÀS) / EL POBLE DE SANT CRISTÒFOL, QUE SAP D'ESTIMAR I D'AGRAÏR UNIT PER LA FÈ, AMB L'AMOR I L'ESPERANÇA, HOMENATJA EL SEU RECTOR MR. JOAN SACERDOT I POETA - / 13 DE JULIOL DE 1985".
  El monòlit està clavat en una jardinera rodona, de pedra. Al voltant d'ella hi ha uns bancs fets en pedra, destacant un llorer al darrera mateix.

  Aquest monument va ser inaugurat el 13 de juliol de 1985, pel veïnat de Sant Cristòfol al seu rector, Mn. Joan Farràs i Tort, coincidint amb la Festa Major. Fou pagat pels veïns que també van posar mà d'obra

  ENRICH i VILADOMS, Montserrat (2011). El poble de Sant Cristòfol. El cor del poble. Els últims 25 anys a Sant Cristòfol. Ed. Sant Cristòfol Books.