Monument a mossèn Joan Farràs
Castellbell i el Vilar

Sant Cristòfol de Castellbell

Ajuntament (C. de Joaquim Borràs, 40 - 08296 Castellbell i el Vilar)
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Monument dedicat a Mn. Joan Farràs i Tort, ubicat a la plaça del darrera de la casa de l'Ermità. S'hi accedeix des del jardí mateix de la casa i també des de l'interior del cementiri. Unes escales de pedra travessen l' espai enjardinat, sense enrajolar a través un sender de lloses de pedra que menen directament a un monòlit de pedra. Mesura 2 metres d'alçada per 0,78 metres de costat, per 0,80 metres d'amplada màxima.
    A la part frontal s'hi ha collat una placa de marbre gris on s'hi ha gravat el següent:
    "PLAÇA DE MN. JOAN FARRÀS I TORT. AMIC MEU: SI VOLS AMOR, / NO ET TANQUIS A CASA / AMB LA TEVA TRISTESA EGOISTA I AVARA. / SURT A FORA A CREMAR EL TEU RANCOR. / SENTIRÀS UNA JOIA MOLT RARA: / SENTIRAS UNA SET QUE T'APAGA LA SET / I UN VENT FRED / QUE T'ESCALFA LA CARA. / (MN. NOAN FARRÀS) / EL POBLE DE SANT CRISTÒFOL, QUE SAP D'ESTIMAR I D'AGRAÏR UNIT PER LA FÈ, AMB L'AMOR I L'ESPERANÇA, HOMENATJA EL SEU RECTOR MR. JOAN SACERDOT I POETA - / 13 DE JULIOL DE 1985".
    El monòlit està clavat en una jardinera rodona, de pedra. Al voltant d'ella hi ha uns bancs fets en pedra, destacant un llorer al darrera mateix.

Aquest monument va ser inaugurat el 13 de juliol de 1985, pel veïnat de Sant Cristòfol al seu rector, Mn. Joan Farràs i Tort, coincidint amb la Festa Major. Fou pagat pels veïns que també van posar mà d'obra

ENRICH i VILADOMS, Montserrat (2011). El poble de Sant Cristòfol. El cor del poble. Els últims 25 anys a Sant Cristòfol. Ed. Sant Cristòfol Books.