Molí d'en Valeri
Malgrat de Mar

Urb. Santa Rita

Pateix deficiències estructurals.
    BPU. Catàleg de Béns del POUM, 2004.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

El molí d'en Valeri és un edifici de principi del segle XX que va ser construït sobre un molí fariner d'origen anterior. És de planta rectangular i s'estructura en dues crugies. Consta de soterrani, on hi ha les restes del molí, i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures d'arc pla arrebossat, de les quals els finestrals es troben tapiats. El tractament exterior del mur és arrebossat. Al costat nord de l'edifici hi ha la bassa, coberta de vegetació, i en la seva proximitat hi ha la torre d'un pou. De l'antic molí s'hi conserva l'obrador i el carcabà.

També es coneix com el Molí de la Sal.

A mitjans del segle XIX funcionava com un molí fariner i pertanyia a Francesc Sanllehí i Josep Turró. Fins a finals del segle XIX pertanyia a la parròquia de Sant Genís de Palafolls. A principi del segle XX era utilitzat per moldre sal. L'any 1923, quan pertanyia a Joan Campassol, s'hi van fer obres que li van donar l'aspecte actual. Després de molts anys en estat d'abandó, va ser adquirit per l'Ajuntament de Malgrat l'any 1998.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Malgrat de Mar (Maresme). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.
    PARADEDA, F. (1915). La Vila de Malgrat i sos contorns: Apuntaments històrics. Blanes: R. Roig.