Can Viader
Malgrat de Mar

-III/V
    Parcialment destruït.
    BPU. Catàleg de Béns del POUM, 2004.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

A les parcel·les 19-21 del barri de Can Viader, prop del terme municipal de Palafolls, s'hi van localitzar abundants restes de ceràmica romana. En concret, es van trobar restes d'àmfora Dressel 2/4 i alguna vora de Pasqual 1, fragments de tovot, tegulae, ceràmica comuna i un fragment de terra sigil·lada aretina. També s'hi va localitzar paviment romà, que va identificar-se amb un camí.

El jaciment va ser decobert l'any 1980 pel Grup d'Història Local de Malgrat de Mar. Després d'avisar a la Generalitat de Catalunya s'hi va fer una intervenció d'urgència als números 19-21. En intervencions posteriors, en motiu de la urbanització de les parcel·les, els resultats han estat negatius. Es creu que aquest jaciment està relacionat amb la vil·la romana de Santa Rita i el forn d'àmfores del carrer Guillem de Palafolls per la seva proximitat.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Malgrat de Mar (Maresme). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.