Molí de les Llenes
Saldes

Saldes. Molí de les Llenes. 08697 SALDES
    Al costat de la riera de Saldes, sota la casa Les Llenes, camí al Gresolet.

Es troba en ruïnes.
    IPA núm. 3614.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Del molí de les Llenes queden només restes de murs fets amb blocs de pedra que permeten definir el perímetre del casal de planta quadrada central al que es van afegir dependències annexes fins al mateix peu del riu on hi havia el cacau, el rec i les moles.

Es tracta probablement d'un molí d'origen medieval, tot i que no trobem documentació que en faci referència. Al segle XVIII, amb l'increment de població, es faria un nou edifici que va ser abandonar abans de la Guerra Civil del 1936, aprofitant els materials per a altres construccions properes.

AA.VV. (1998). Saldes. Àmbit de Recerques del Berguedà. Ajuntament de Saldes. AYMAMÍ, G. (2006). Notes d'alguns molins hidràulics de l'Alt Berguedà. A L'Erol núm. 88. Pàgs. 41- 43. FERRAN TORRA, S.I., Gósol, Saldes i Tuixén. Al peu del Cadí. Editorial Montblanc-Martín. Any 1978. Inventari Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, fitxa núm. 3614. Generalitat de Catalunya. 1990. VILADÉS, R. (1990). El blat de moro escairat. A L'Erol, núm. 32. P. 41-45.