Molí de Can Ullar
Sant Feliu de Codines

La Quica

Es troba en estat ruïnós i cobert de vegetació.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.

Restes d'un antic molí fariner de planta rectangular, actualment cobert de vegetació.

Tenia associada una bassa de pedra de grans dimensions. L’edifici es troba en un indret amb forta desnivell que salva amb una estructura amb una sola planta a la part posterior (Est) i dues plantes a la banda de ponent. Els murs de càrrega són de pedra i la coberta (sembla desapareguda o tapada per vegetació), era de teula àrab a dues aigües.

La façana principal tenia dues portes amb carreus disposats a diferents nivells. Sota la façana Oest hi havia els arcs de desguàs del molí al torrent. A l'Est hi ha el mur de la bassa del molí antic que sobresurt en alçada, protegida per una tanca de filat de ferro.

Va estar actiu fins a la dècada de 1950. La bassa s'utilitzava per regar els hors fins a finals del segle XX. Llavors encara s'hi conservava la maquinària.

- AYMAMÍ, G.; PALLARÈS-PERSONAT, J. (1994). Els molins hidràulics del Moianès i de la riera de Caldes. Barcelona: Unió Excursionista de Catalunya.

- L’aigua i el patrimoni històric industrial a la conca del Besòs. Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs.