Molí de cal Fuster
Perafita

c. Major, 7. Nucli urbà de Perafita. Perafita.

Jordi Compte i Marta Homs

El molí de cal Fuster també anomenat molí de cal Borni o cal Moliner es troba situat al carrer Major de Perafita. Es tracta d'un molí fariner elèctric que es va construir a principis del segle XX, i que està format per les moles de 1'40 metres de diàmetre, la tremuja i la cabra. Al costat també hi ha una altra tremuja i un elevador que transportava el gra fins a sobre la tremuja de les moles. El molí funcionava amb un motor "RITER" amb reostat i hi tenia instal·lat un quadre elèctric de control "J. ATÍSEN E HIJOS. MANRESA.

La imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Perafita.

La instal·lació del molí es va fer els anys 1915-1920 quan va arribar la corrent elèctrica. Als anys 60 del segle XX es va instal·lar una segona tremuja i un elevador que transportava gra fins a la tremuja de sobre les moles. El molí va deixar de funcionar l'any 1975.

Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Perafita. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 1998.