Moblella
Castellfollit del Boix

Camps de Mobella. Nord de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Des de Castellfollit el camí que va cap a Mas Palomes. A la bifurcació del Mas Palomes agafar el camí de l’esquerra
    705

41.70314
    1.6584
    388376
    4617687
    08059 - 175
    s. XVIII-XIX
    Parts enderrocades i cobertes de vegetació
    08058A004000040000PR
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La Moblella és un mas d’origen medieval ampliat i reformat en època moderna i contemporània. Està formada per un cos principal, de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. El frontis s’hi obra el portal d’accés de llinda de pedra i una finestra a l’alçada del primer pis amb ampit de pedra. A la banda dreta de la façana principal s’hi adossa un cos de planta quadrada de planta baixa i pis amb una porta d’accés de llinda de fusta i una finestra a l’alçada del primer pis. Davant el frontis hi havia el pati tancat o baluard amb un dels brancals de pedra ben treballada de la porta d’accés. A la paret oest del baluard s’hi adossen dos cossos de planta quadrada amb la coberta a una vessant, corresponent a la zona de les corralines. La zona de magatzems s’ubica en diversos cossos annexes a la banda de llevant. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb morter de calç amb les cantonades de pedra bes escairada col·locada a mode de cadena cantonera.

La Moblella era una edificació pertanyent a la casa pairal de Mas Palomas