Bacardit
Castellfollit del Boix

Camps de Bacardit. Nord de Castellfollit del Boix
    Emplaçament
    Des de Castellfollit el camí que va cap a Mas Palomes. A la bifurcació del Mas Palomes agafar el camí de l’esquerra
    691

41.70613
    1.65959
    388480
    4618017
    08059 - 176
    s. XVIII-XX
    1746
    Enderrocat i cobert de vegetació
    08058A004000010000PM
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Bacardit es tracta d’un mas, d’origen medieval, objecte d’una gran reforma i ampliació en època moderna. L’edifici presenta una planta irregular formada a partir de diversos cossos annexes. El cos principal, de planta quadrada, consta de planta baixa i pis amb la coberta a dues aigües. El frontis, orientat a llevant, s’hi obra el portal d’accés d’arc de mig punt adovellat i quatre finestres a nivell del primer pis, les dues centrals emmarcades amb pedra i les laterals amb maons, fruit de les diverses ampliacions. Destaca la finestra situada damunt el portal d’accés, que conserva les pedres de festejador per l’interior. El volum adossat per la banda de migjorn sembla que fou edificat l’any 1746 segons una inscripció conservada a la llinda d’una finestra del primer pis. En ella s’hi llegeix CHISTOFIL†CORTES 1746 junt amb el símbol de Crist. En el cos adossat a la façana de tramuntana, espai on s’ubica el cup de vi, en el portal d’accés hi ha inscrit l‘any 1773, fruit d’una nova ampliació. Davant el mas, a l’altra banda del camí hi ha la pallissa.