Cal Conco
Castellfollit del Boix

Camí de Castellfollit al Mas Palomas, seguir fins Cal Bacardit i passada la casa a l’esquerra.

s. XVIII-XIX
    Enderrocada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Conco es tracta d’un edifici de planta rectangular de planta baixa i pis amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. El frontis hi ha el portal d’accés de llinda plana i dues finestres a l’alçada del primer pis. Tot i el seu estat, a la planta pis queden restes de l’antic forn de pa, situat a la façana de tramuntana. Adossat a la façana de llevant hi ha un cos de planta quadrada amb la coberta a una vessant on s’hi conserva el cup de vi. Davant la façana de migjorn d’aquest volum hi ha adossada la construcció d’una barraca amb el portal d’accés de llinda de pedra que protegeix la boixa del cup. El parament dels murs és de pedra irregular col·locada amb filades irregulars rejuntada amb morter de calç.