Mirador dels Bassis
Rupit i Pruit

Els Bassis - Rupit
    A l'extrem sud-est del cingle dels Bassis

Xarxa natura 2000
    PEIN pel Decret 328/1992, de 14 de setembre
    Adriana Geladó Prat

Mirador excepcional situat a l’extrem sud oriental del cingle dels Bassis, sota el pla de la Palomera i damunt del camí de Rupit a Sant Joan de Fàbregues i de la masia del Roquer. Es tracta d’un espai esglaonat més o menys regular, format per la pròpia roca natural del cingle. Presenta unes vistes excepcionals del cingle de Fàbregues, l’església de Sant Joan de Fàbregues i la masia del Roquer, així com bona part de les Guilleries i dels cingles de Casadevall i del Far. Al bell mig de l'espai, gravats a la roca, hi ha dos relleus esculpits amb la imatge d’una serp i el rostre d’una figura religiosa.

L'edifici està inclòs dins dels límits de l'Espai Natural Protegit del Collsacabra.

Els gravats foren esculpits pel rupitenc Miquel Banús.

BANÚS, Miquel (2011). “Noms i indrets a l’entorn de l’Agullola”. Els Cingles de Collsacabra, any XXXII, núm. 65, p. 26.