Material arqueològic dipositat al Museu d'Història de Sabadell
Polinyà

Les peces es troben al magatzem del museu
    Cultural
    Ajuntament de Sabadell
    Ainhoa Pancorbo Picó

El Museu de Sabadell és dipositari del material arqueològic aparegut a la primera meitat del segle XX. Aquest material no es troba exposat al museu sinó que forma part del material dipositat en el magatzem. Concretament, pel que fa al terme municipal de Polinyà, el museu conserva material procedent de les excavacions o prospeccions realitzades en aquell període a  can Marata, can Padró, can Querol, can Montllor i ca n’Humet de Dalt

L’origen del Museu d’Història de Sabadell (MHS) el trobem en les inquietuds d’un grup de ciutadans de diferents entitats, interessats a preservar la memòria dels avantpassats mitjançant la conservació de troballes arqueològiques fetes a la ciutat i el rodal.

Va obrir les portes el 1931 al mateix edifici que ocupa actualment el MHS, al carrer de Sant Antoni, i a l’inici, va reunir col·leccions només d’arqueologia i d’art, que més tard s’ampliaren amb altres com la de paleontologia. El 1971 es va constituir com a Museu d’Història de Sabadell. El material esmentat es troba al museu per raó de tractar-se de prospeccions o d’excavacions realitzades sota la direcció de Vicenç Renom i Costa (1881-1960) – primer director del Museu - juntament amb Joan Vila i Cinca.

Actualment, però, el material arqueològic procedent d’intervencions arqueològiques es dipositen definitivament als magatzems que d'ençà de l’any 2014 es van construir a Cervera (la Segarra), gestionat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Vila, Juan. 1927. Memoria de los trabajos realizados en la excavaciones de las cercanías del Real Santuario de Nuestra Señora de la Salut de Sabadell. Imprenta Ribera.