Masoveria Vella de l'Arimany
L'Esquirol

L'Arimany (l'Esquirol)
    Forma part dels edificis que tanquen el clos del barri.

Catàleg de béns a protegir POUM 2007, M91b. Bé d'interès local.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular irregular, que consta de planta baixa i un pis. La coberta és de teula àrab, a dues vessants, i el carener perpendicular a la façana, orientada a ponent.
    Es troba adossada a la casa pairal, disposada obliquament respecte a la mateixa, amb la que comunica a través d'un pont cobert, amb un porxo al primer pis. S'assenta sobre la roca, al pendent natural del terreny.
    Al sector nord presenta un annex de factura contemporània, que aprofita la fonamentació de murs antics.
    El portal és rectangular, amb la llinda de roure. Les façanes no presenten cap eix de simetria excepte als badius del porxo de la façana principal.
    Les mides aproximades de l'edifici són 10 m de llargada per 7 m d'amplada. Els murs són de pedra lligada amb morter de calç.

La història de la masoveria va lligada a la de la masia de l'Arimany, que es troba registrada als fogatges de les parròquies del terme de Corcó, Sant Julià de Cabrera, Sant Llorens Dosmunts, Sant Bartomeu Sagorga, Sant Vicens de Casserres i Sant Martí Sescorts.