Masoveria de can Ferrer
Sant Mateu de Bages

Nucli de Claret dels Cavallers. Demarcació de Claret dels Cavallers
    Emplaçament
    Ctra. BV-3002 (a Salo), al km. 4 pista direcció sud i després est cap al Semís i Claret de Cavallers
    561

41.82149
    1.64728
    387657
    4630841
    08229 - 334
    1892
    Catàleg de masies (núm. 64)
    7710002CG8371S0001BZ
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de dimensions mitjanes que és una masoveria de can Ferrer emplaçada, igual que la casa principal, al nucli de Claret dels Cavallers. Concretament, uns 20 metres a l'est de can Ferrer. És un habitatge de planta rectangular amb un cobert adossat a migdia. Consta de planta baixa més un pis i golfes. Es tracta d'una construcció regular i bastida en una sola fase. La façana principal, encarada vers llevant i mirant cap a l'exterior del recinte, es distribueix en tres eixos d'obertures. A la planta baixa hi ha un portal rematat amb arc escarser i, als dos pisos superiors, finestres emmarcades amb llindes i brancals de pedra. La façana oposada, que dóna a l'interior del recinte que forma el nucli de Claret dels Cavallers, té només els dos pisos superiors. La construcció s'allarga per migdia amb un cobert de dimensions similars a la casa que es va afegir el 1917.

Al portal de ponent: Jose Ferre 1892
    En una dovella del portal del cobert: Miquel Ferre 1917.

El mas de can Ferrer és una de les dues cases principals del nucli de Claret dels Cavallers i té un llarga història. Tal com indiquen les inscripcions, el 1892 l'hereu d'aquest mas va fer construir la masoveria i el seu fill, Miquel Ferrer, va portar a terme la construcció del cobert el 1917.