Mas Pigot II
Castellet i la Gornal

Camps del mas Pigot. Sud de les Masuques
    Emplaçament
    Des de Les Masuques agafar la BV-2117 direcció a Torrelletes. Passat el km 10 el primer a l’esquerra direcció al Mas Pigot
    172

41.2896
    1.65039
    386993
    4571785
    08058 - 14
    Jaciment paleontològic
    Neògen
    CCAA 20728
    Cultural
    08057A009000500000YD
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Restes òssies de mamífer marí que podrien tractar-se d’una vèrtebra de sireni o cetaci. Atès que aquestes restes estan molt unides a la roca, una calcarenita molt compacta i dura, i que no s’observa cap risc de deteriorament es decideix no procedir a una intervenció d'urgència. En superfície es conserven restes fòssils de mol·luscs. Època del Miocè mitjà.

La geologia del jaciment és d'edat Serraval·lià-Tortonià.

L’octubre de 2012 Sr. Eduard Blesa afeccionat a la paleontologia va donar la notícia de la troballa d’unes restes òssies de mamífer marí a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.