Can Romagosa II
Castellet i la Gornal

Camps de Mas Pigot. Sud de les Masuques
    Emplaçament
    Des de Les Masuques agafar la BV-2117 direcció a Torrelletes. Passat el km 10 el primer a l’esquerra direcció al Mas Pigot
    182

41.28891
    1.65084
    387029
    4571707
    08058 - 13
    Jaciment paleontològic
    Neògen
    CCAA 20727
    Cultural
    08057A009000370000YL
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

Durant uns moviments de terres a l’entorn de la masia de Can Romagosa van aparèixer les restes òssies d’un mamífer marí, probablement d’un sireni. Durant la retirada d’aquestes restes també es va localitzar i extreure’n catorze restes més, atribuïdes possiblement a un sireni, i diverses reces dentals de peixos de la classe Teleostesi i Condrichties (taurons) i una quela de decàpode (pinça de cranc). En superfície es conserven restes fòssils de mol·luscs.  Època del miocè mitjà.

La geologia del jaciment és de l’edat Serraval·lià-Tortonià.

El gener de 2008 a l’entorn de la masia de Can Romagosa es va dur a terme un rebaix de terres on s’hi van localitzar restes òssies de mamífer marí.

Bertó Mengual, Juan V. i Alba, David M: (2008): Memòria sobre la Intervenció paleontològica a la Masia Cal Romagosa dels Àlbers de Torrelletes (Castellet i la Gornal, Alt Penedès). Fossilia Serveis Paleontològics i Geològics, SL. Inèdit.