Mas d'en Vent o Mas del Vent
Òdena

Camí del Mas d'en Vent, PK 0,900
    En una petita vall que s'estén a llevant de les casetes del Mas del Vent

Camps de conreu
    Lluís Pedraza i Jordana

Materials arqueològics molt dispersos principalment en la petita vall que s'estén entre el Mas del Vent i els Cups de l'Enric, en un context de camps de conreu de cereals, vinya i bosc cremat. Es tracta de fragments informes i grollers de ceràmica comuna ibèrica i alguns bocins inclassificables de Terra Sigil·lada Hispànica i de d'altres materials d'època romana alt imperial, així com un tros de molí i alguns fragments de sílex.
    El tipus de materials trobats i la seva dispersió fan pensar en la possibilitat que existís algun tipus d'hàbitat sense estructures en aquest paratge, i que degut a les contínues tasques de conreu s'hagi destruït.

El jaciment va ser descobert el 17 de novembre del 1991 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). En el decurs de la prospecció del lloc es van localitzar i recollir diversos trossos de ceràmica ibèrica i romana, que es van dipositar als magatzems de l'Arxiu d'Arqueologia del Museu Comarcal de l'Anoia.