Guixera de Can Masarnau
Òdena

Turó al marge esquerre del camí de les Comes a Can Masarnau

Edats dels Metalls
    Inidentificable
    Lluís Pedraza i Jordana

El jaciment quedà malmès degut a haver estat una cantera d'extracció de guix a cel obert, quedant, doncs, modificada la seva topografia i essent molt probable la total desaparició d'estructures.
    En les diverses visites al jaciment s'han recollit nombrosos fragments de ceràmica feta a mà tant en el cim com en la part baixa del vessant, els quals corresponen a diverses peces de fons pla i vores sortints i/o bisellades, decorades en alguns casos amb incisions inclinades en la part exterior del llavi; amb decoracions a base de cordons amb digitacions i alguns lleugers acanalats. També s'han recollit fragments de vores de tapadores i alguna peça brunyida. Segons aquestes característiques, es poden situar dins les produccions del Bronze Final III. Tot i que no s'observen estructures, tenint en compte la diversitat de formes ceràmiques, és possible afirmar que en aquest turó hi devia existir algun tipus d'hàbitat.

El jaciment va ser descobert el 3 de setembre del 1989 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). Durant la revisió de la Carta Arqueològica, el 1991, i en d'altres i repetides visites al jaciment, s'han recollit habitualment nombrosos fragments de ceràmica feta a mà del Bronze Final.