Vinya del Talleret II
Òdena

  Anoia
  Camí de Cal Roig (Camí de Castellfollit del Boix), PK 5,400
  Emplaçament
  Al costat esquerre de la pista forestal que dels Cups de l'Enric mena cap a Can Brunet

  Coordenades:

  41.63473
  1.64005
  386729
  4610115
  Número de fitxa
  08143 - 312
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Visigot
  Edats dels Metalls
  Medieval
  Estat de conservació
  Dolent
  Molt deteriorat
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CC.AA. 4771
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08142A00200035
  Autoria de la fitxa
  Lluís Pedraza i Jordana

  Al realitzar la Carta Arqueològica es van recollir alguns materials en superfície en el marge i en les feixes abandonades que hi ha a l'esquerra del camí que dels Cups de l'Enric mena a Can Brunet, just al peu del vessant est d'on es troba la necròpolis de la Vinya del Tallaret.
  Van aparèixer en superfície uns pocs fragments informes de ceràmica feta a mà, un dels quals decorat amb mugrons, que es podrien situar entre el Bronze antic i el Bronze mitjà. A part, es va recollir alguna vora arrodonida de recipient globular de ceràmica grisa visigòtica (segles VII-VIII) molt similar als bocins de terrissa localitzats en l'excavació arqueològica efectuada en la necròpolis veïna de la Vinya del Tallaret (n. 2998 de l'IPAPC), situada al capdamunt del turó. Cal constatar també l'absència de materials de construcció i de restes d'estructures.

  El jaciment va ser descobert el 17 de novembre del 1991 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). En el moment de la revisió de la carta arqueològica municipal, el mateix any 1991, es va efectuar una visita al jaciment i es van recollir uns quants fragments informes de ceràmica entre els marges del camí i les feixes abandonades, que van ser dipositats als magatzems de l'Arxiu d'Arqueologia del Museu Comarcal de l'Anoia.