Vinya del Talleret II
Òdena

Visigot
    Edats dels Metalls
    Molt deteriorat
    Lluís Pedraza i Jordana

Al realitzar la Carta Arqueològica es van recollir alguns materials en superfície en el marge i en les feixes abandonades que hi ha a l'esquerra del camí que dels Cups de l'Enric mena a Can Brunet, just al peu del vessant est d'on es troba la necròpolis de la Vinya del Tallaret.
    Van aparèixer en superfície uns pocs fragments informes de ceràmica feta a mà, un dels quals decorat amb mugrons, que es podrien situar entre el Bronze antic i el Bronze mitjà. A part, es va recollir alguna vora arrodonida de recipient globular de ceràmica grisa visigòtica (segles VII-VIII) molt similar als bocins de terrissa localitzats en l'excavació arqueològica efectuada en la necròpolis veïna de la Vinya del Tallaret (n. 2998 de l'IPAPC), situada al capdamunt del turó. Cal constatar també l'absència de materials de construcció i de restes d'estructures.

El jaciment va ser descobert el 17 de novembre del 1991 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). En el moment de la revisió de la carta arqueològica municipal, el mateix any 1991, es va efectuar una visita al jaciment i es van recollir uns quants fragments informes de ceràmica entre els marges del camí i les feixes abandonades, que van ser dipositats als magatzems de l'Arxiu d'Arqueologia del Museu Comarcal de l'Anoia.