Mas Blanc
Granollers

Camí de can Many, s/n. Camí de can Guri
    Sector oest del terme municipal. A la serra de Ponent

Estat d'abandonament, amb alguns problemes estructurals a la coberta.
    Catàleg de masies i cases rurals del sòl no urbanitzable (2012). Identificador 048.
    Jordi Piñero Subirana

Petita casa de pagès a la qual, probablement a mitjans de segle XX, se li van adossar nous cossos residencials en forma de petita mansió enjardinada que recrea l’estereotip de masia tradicional. Actualment es troba dins de la finca de can Many.

La casa antiga ha conservat força bé les característiques constructives originàries. És formada per un cos de petites dimensions que, a l’est, té adossat un cobert. Consta de planta baixa més un pis. La façana, obrada amb maçoneria i a pedra vista, es distribueix  en base a tres eixos d’obertures força regulars, amb un portal d’arc de punt rodó al centre. Totes les obertures són emmarcades amb maó. A un costat conserva restes d’un rellotge de sol.

Al nord hi ha adossats els dos cossos moderns (el del centre més alt), els quals són obrats amb totxo. La façana de la cara nord és la que imita l’estil pairal. Consta d’un revestiment de tonalitat clara, amb emmarcaments a les obertures. És una façana molt ampla, amb una composició simètrica que té com a eix un simulacre de portal dovellat.

Per la seva tipologia constructiva la casa de pagès podria ser originària del segle XIX o principis del XX. Els dos cossos moderns, al seu torn, semblen obra de mitjans de segle XX. A la dècada de 1970 la casa ja formava part de la gran finca de can Many, de la família Espona, propietaris de la fàbrica de pastes Gallo, ubicada al polígon industrial que hi ha sota la masia. En aquesta època la masia veïna de can Many fou transformada en una luxosa mansió envoltada d’un gran jardí-bosc.