Lògia

c/ Jesús, 1- c/Sant Bartomeu, 1

Neoclàssic
    La normativa del Pla Especial obliga a la conservació íntegra de la façana
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici disposat a dos vents que ocupa la cantonada dels carrers Jesús i Sant Bartomeu i que es considera un annex de l'actual finca nº 3 d'aquest darrer. Consta de dos nivells d'alçada, conformats per la planta baixa i una galeria superior. El parament està arrebossat amb morter de calç i combina colors rosats de diferents intensitats, si bé el més fosc s'utilitza per a ressaltar els elements arquitectònics pròpiament dits.
    El primer nivell presenta un únic accés situat en el frontis del c/ Jesús; es tracta d'una porta rectangular, amb la llinda i els brancals ressaltats per un franja llisa que sobresurt del plom del mur. Pel que fa al frontis del c/ Sant Bartomeu, s'identifiquen tres obertures, igualment rectangulars, que originàriament degueren ser concebudes com a finestres i que avui estan configurades com a aparadors.
    Una franja llisa ressegueix la línia del primer forjat, contribuint a accentuar l'horitzontalitat de la composició.
    En el primer pis es localitza una galeria conformada per una sèrie d'arcs de mig punt, d'obra, amb la imposta motllurada i probablement realitzada en pedra. Entre les seves obertures s'ha col·locat una barana de ferro, que destaca pel seu programa decoratiu, força elaborat, i que confereix a l'element l'aspecte d'una gran balconada. El forjat que cobreix aquest espai està conformat per bigues de fusta i llates, sense revoltons, i suporta una terrassa plana, probablement transitable.
    El coronament de la lògia presenta una cornisa motllurada de disseny convencional i una barana conformada per diferents trams de balustres.

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)