Casa d'Antoni Almirall

Pg. de la Ribera, 33

NNSS i modificacions del PEPPCS. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici construït entre mitgeres, que consta de dos nivells d'alçat (pb + 2p) amb dos eixos verticals d'obertures, totes elles de forma rectangular i realitzades amb ampits, llindes i brancals de pedra (aquests darrers conformats per carreus disposats en forma de pinta). La planta baixa disposa d'un sòcol de pedra i de la porta d'accés, situada en la banda esquerra, mentre que a la dreta se situa un finestral; ambdues obertures, a l'igual que les del pis principal, presenten en el centre de la llinda un relleu en forma de clau. Del primer pis destaca el balcó, amb volada de rajoles policromes i perfil metàl·lic suportat per tornapuntes en forma de voluta. La barana, igualment metàl·lica, intercala barrots simples i helicoïdals i presenta decoració de volutes confrontades en el centre i en els extrems. Sobre la porta principal se situa una placa de pedra amb el relleu "Jesús caminant sobre les aigües", obre de l'escultor Pere Jou (any 1930). Del coronament convé mencionar el registre de petites obertures de ventilació de la solera del terrat a la catalana, i la volada del fals ràfec sostinguda per permòdols de fusta, sobre la qual se situa una barana amb gelosia ceràmica i matxons d'obra.

La Comissió d'Urbanisme de Barcelona va aprovar la inclusió d'aquesta finca en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, en sessió extraordinària de l'1 de març de 1995.

Antoni Almirall va ser alcalde de Sitges entre els anys 1952 i 1955.

ESQUERDA, M. (2002) "Sitges artístic". Tarragona