Lledoner de can Felip
Fogars de Montclús

Can Felip
    Can Felip es troba a peu de la carretera BV-5301, abans del PK 12.

Espècimen botànic
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'un lledoner (Celtis australis) centenari, situat a tocar de l'era de can Felip, al punt quilomètric 12 de la carretera BV-5301, de Santa Maria de Palautordera a Seva. Destaca per ser el lledoner més alt del Montseny, i un dels més alts de Catalunya.
    Segons dades de l'any 2006 (consulteu bibliografia), fa 22 m d'alçada, 4,05 m (a 1 m) de perímetre i 12 m de diàmetre de capçada.
    El seu estat vital és bastant precari ja que ha perdut tres de les branques principals i tant el tronc i les branques presenten cavitació.
    Al seu tronc hi fan niu ocells com la mallerenga carbonera (Parus major) i la mallerenga blava (Parus caeruleus).

- BRONCANO ATENCIA, M.J. [et al.]. (2006) Arbres i Arbredes singulars del Montseny. Llibres de Muntanya, 13. Sant Vicenç de Castellet: Farell editors, p.87-89.
    - VIVES DE QUADRAS, J.M. (1996) "Arbres monumentals i singulars del Montseny". Monografies del Montseny, 11. Viladrau: Amics del Montseny.