Camí ral de can Felip Fogars de Montclús

  Vallès Oriental
  Can Felip
  Es conserva un curt tram a l'alçada de can Felip.
  357

  Coordenades:

  41.7522
  2.39974
  450095
  4622438
  08081-117
  Patrimoni immoble
  Obra civil
  Popular
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Social
  Privada
  Diversos propietaris
  Virgínia Cepero González

  Es tracta d'un petit tram de l'antic camí ral que unia els pobles de la plana, Sant Celoni, Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, amb els de la muntanya, el Montseny i el Brull.
  La via creuava la Tordera pel molí de can n'Illa i seguia paral·lel al riu fins a can Felip, on continuava cap a can Salvadoret i can Barrina.
  Tot i que l'antic camí va ser substituït per la carretera en el decurs de la dècada dels anys 20 del segle XX, encara es conserva un curt tram a l'alçada de can Felip.
  No s'ha documentat material ceràmic associat al camí que permeti establir la seva datació, i només una intervenció arqueològica permetria la obtenció de dades més precises.

  El mal estat del camí impedia el trànsit de carros des de can Felip fins el Montseny. Després de diverses dècades de queixes per part dels ajuntaments del Montseny i de Sant Esteve de Palautordera, l'antic camí va ser substituït per l'actual carretera, en el decurs de la dècada dels anys 20 del segle XX.

  BRONCANO ATENCIA, MJ. [et al.]. (2006) Arbres i Arbredes singulars del Montseny. Llibres de Muntanya, 13. Sant Vicenç de Castellet: Farell editors, p. 88.