L'Abraçada
Fogars de Montclús

Per l'itinerari senyalitzat de Passavets al Turó de l'Home.

Espècimen botànic
    Zona de Reserva Natural Turó de l'Home - Les Agudes.
    Diputació de Barcelona
    Virgínia Cepero González

Es tracta d'un avet (Abies alba Miller) i un faig (Fagus sylvatica) que formen una abraçada arbòria helicoïdal. Es troba al bosc de Passavets, a la zona on el bosc és mixt de faigs i avets, amb predomini d'aquests darrers.
    Els dos arbres, que presenten un creixement harmònic, fusionen en diversos punts les dues escorces.
    En quant a les mides, segons dades de l'any 2006 (vegeu bibliografia), fan una alçada conjunta de 23,8 m i un diàmetre de capçada conjunta de 16 m, i tots dos mesuren 1,57 m de perímetre a 1,3 m.

- BRONCANO ATENCIA, M.J. [et al.]. (2006) Arbres i Arbredes singulars del Montseny. Llibres de Muntanya, 13. Sant Vicenç de Castellet: Farell editors, p.78-80.
    - VIVES DE QUADRAS, J.M. (1996) "Arbres monumentals i singulars del Montseny". Monografies del Montseny, 11. Viladrau: Amics del Montseny.