Lledoner de ca n'Oliver
Marganell

Davant la façana posterior de Ca n'Oliver

Espècimen botànic
    M.K.D., S.A. c/Gran Via Carles III, 55 08028 Barcelona
    M.Lloret - KuanUm

Gran lledoner (Celtis australis) situat davant la façana posterior de la masia de Ca n'Oliver. A uns 2 metres de la base, el tronc principal es ramifica en nombroses branques secundàries que es van subdividint nombrosament formant una gran capçada ovoide. És un arbre caducifoli amb una capçada densa, arrodonida i molt ramificada, el seu tronc és dret i amb l'escorça llisa i de color gris, i pot arribar a fer 25 m d'altura. Les fulles, aspres al tacte i amb tres nervis molt marcats a l'anvers, són simples, alternes, pubescents, ovades o lanceolades, presentant una certa asimetria, amb el marge finament dentat, el pecíol llarg i la punta torçada i allargada. Les flors, hermafrodites o masculines, són petites, solitàries, molt pedunculades, de color verd-groguenc i apareixen entre abril i maig a les axil·les de les fulles. El fruit és el lledó, força petit i de color verd abans de madurar i fosc quan madura a la tardor.