Ca n'Oliver
Marganell

Pla Especial Urbanístic
    IPC PNM-158
    M.K.D., S.A. c/Gran Via Carles III, 55 08028 Barcelona
    J.M. Huélamo i M.Lloret - KuanUm

Masia que es troba en una zona agrícola dins el parc natural de Montserrat. És de planta baixa i pis amb la coberta a dos vessants que desaigüen a les façanes laterals. Adossat en paral·lel a la façana principal, i sobresortint respecte aquesta, hi ha un volum de dos nivells i coberta d'un vessant que desaigua a la principal. Està oberta a la façana amb una galeria al pis superior, amb petits pòrtics d'arc de mig punt. Aquest volum es troba cobert de vegetació trepadora. La façana principal presenta tres obertures centrades en cada pis. A la planta baixa hi trobem el portal de pedra carejada i llinda plana i dues finestres de pedra sense carejar (obertes modernament). Al primer pis hi ha tres finestres de pedra carejada. Tant a les façanes laterals com posterior hi ha distribuïdes aleatòriament finestres de pedra carejada amb finestres de pedra sense carejar (també obertes en els últims anys). L'acabat exterior és la pedra vista. El ràfec presenta dues fileres de rajols i teula ceràmica, amb pintura vermella de dents de llop. Davant la façana principal hi ha la que havia estat la pallissa, amb els murs totalment coberts de vegetació.

AAVV (2006) Inventari de Construccions en Sòl no Urbanitzable, Ajuntament de Marganell. AAVV (2007) Pla Especial d'Identificació i Regulació de les Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable Susceptibles de Recuperació o de Preservació, Ajuntament de Marganell. FORESTAL CATALANA, S.A. (1995) Inventari de Patrimoni Cultural del Pla d'Ús i Gestió del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. HUÉLAMO, J.M.; SOLIAS, J.M. (2007) )Inventari del Patrimoni Cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat, Generalitat de Catalunya.