L'Estudi
Lluçà

Sector central del terme municipal
    A 100 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 14'800

Ajuntament de Lluçà. C. Rourets s/n. Santa Eulàlia de Puig-oriol. 08514. Lluçà
    Jordi Compte i Marta Homs

L'Estudi es troba situat en un punt lleugerament elevat al sud de cal Fuster i a pocs metres de la carretera BV-4341. Es tracta d'un edifici de reduïdes dimensions format per un volum de planta baixa i primer pis amb un cos adossat recentment al nord. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra parcialment arrebossats amb cantonades d'obra vista al nivell de planta baixa i amb murs d'obra vista al primer pis. La teulada és d'una vessant amb aigües a la façana posterior. La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa una porta emmarcada amb maó al centre, amb escales d'accés també d'obra vista, i una finestra emmarcada amb maó a cada costat. El nivell de primer pis es troba totalment reformat i conté diverses finestres a la part central. La façana oest conté únicament dues finestres emmarcades amb maó a la planta baixa. El nivell de primer pis, bastit amb obra vista, no conté obertures. La façana nord es troba dominada per un cos adossat recentment, en el qual hi ha l'obra d'art urbà "les Heures" de l'artista Jordi Arévalo. A la part dreta hi ha dues finestres reformades a nivell de planta baixa. La façana est conté una porta i dues petites finestres emmarcades amb maó a la planta baixa , sense cap obertura a nivell de primer pis. A la dreta hi ha el cos adossat recentment.

Edifici inclòs al Catàleg de masies i cases rurals (Pla Especial Urbanístic 2014).

L'Estudi apareix per primera vegada com a casa habitada dins la parròquia de Lluçà l'any 1916. A finals de segle XX va ser reformada com a local social.