L'Estallar

A prop de Quintmar i sota el traçat del GR-5
    Av. de la Sardana, camí que s'inicia al Mas d'en Puig

Sense data
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. 2006
    Núria Nolasco Azuaga

Mas rural que originàriament devia presentar una ordenació dels seus espais pràcticament prototípica de l'arquitectura popular d'àmbit rural. L'accés a la masia s'efectuava a través d'una porta que comunica amb el pati descobert -probablement l'antiga era de batre-, al voltant del quals es disposen els estables, corrals, magatzems i instal·lacions agropecuàries diverses, així com la vivenda dels propietaris i/o dels masovers. En l'actualitat, es manté l'accés original i la part destinada a habitatge ha estat remodelada, conformant un edifici de planta baixa i pis superior, amb obertures convencionals i que no presenta cap tret arquitectònic remarcable. El voltant de la masia està molt ben adequat i bona part dels camps circumdants s'han transformat en instal·lacions d'una hípica.

Aquesta masia figura en les disposicions del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal com a edificació rural que s'ha de reconstruir i rehabilitar, sempre respectant els volums existents i sense alterar la composició original.

En aquest mas hi va viure el pintor Alfred Sisquella.

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2006)