L'Escanera
L'Esquirol

Sant Martí Sescorts
    Pel camí que surt del pk 11 de la carretera de Manlleu a l'Esquirol BV-522.

Catàleg de béns a protegir POUM 2007, M13. Bé d'interès local.
    Virgínia Cepero González

Masia de planta rectangular, que consta de planta baixa, pis i golfes. La coberta és de teula àrab, a dues vessants, i el carener paral·lel a la façana, que es troba orientada a migdia.
    Al davant de la façana principal hi ha un petit pati tancat per les corts, al que s'accedeix per un portal, situat a tocar de l'angle est de la casa.
    Les obertures són de disposició simètrica, majoritàriament de pedra de gres treballada.
    La façana principal presenta, a la planta baixa, dos portals laterals i un altre portal al sector oest, sota els porxos; al primer pis, una finestra datada, amb l'any "1725", i una de petita dimensions que dóna al porxo; i a les golfes, una petita finestra.
    A la façana oest s'hi adossa un cos de porxos, amb dos portals: un a la planta i l'altre al primer pis.
    A la façana nord s'obren a la planta set petites finestres, quatre al primer pis i tres més a les golfes. A la façana est hi ha una finestreta a la planta; al primer pis, dues finestres amb l'ampit motllurat i una de quadrada petita; i a les golfes, dues finestres més.
    Les mides aproximades de l'edifici són 20 m de llargada per 9 m d'amplada. Els murs són de pedra lligada amb morter de calç. Les façanes de migdia, llevant i tramuntana estan arrebossades amb ciment portland.